Mikä on Jalkapallobiljardi

Jalkapallobiljardi on juuri sitä miltä se kuulostaa: yhdistelmä jalkapalloa ja biljardia! Jalkapallobiljardipöytä on kesän 2017 uutuus Uppgårds Fotisgolfilla. Pohjimmiltaan pöytä on reilusti suurennettu versio tavallisesta biljardipöydästä, ja säännöt miltei samat kun tavallisessa biljardissa. Biljardipallojen sijaan käytetään kuitenkin jalkapalloja ja biljardikepin sijaan käytetään jalkoja. Hinta on ainoastaan 1€/15 minuuttia. Sen lisäksi jalkapallobiljardipöytää saa myös käyttää kun vuokraa meidän saunan tai kokoustilan.

Regler

Pelimuoto on lähimpänä 8-palloa, vaikka meidän pöydällä on vain 11 palloja, eikä 15 niin kuin tavallisessa 8-pallossa. On olemassa monta eri sääntöä miten 8-palloa pelataan, mutta viralliset säännöt ovat vähän liian tiukkoja jalkapallobiljardiin. Tässä on sen sijaan pari sääntöä joita me seuraamme: 

  • Jos valkoinen pallo menee sisään reikään tai lentää reunoista yli, vastustaja saa käsipallon, eli saa laittaa pallon mihin haluaa. 
  • Jos toinen pallo lentää reunoista yli se laitetaan takaisin niin lähelle pallojen aloituspaikaa kuin mahdollista. Vaikka saisikin oman pallon reikään vuoro vaihtuu vastustajalle.
  • Ei ole pakko osua omaan palloon ensin. Mutta jos valkoinen pallo osuu ensin vastustajan palloon tai mustaan palloon, vuoro vaihtuu vastustajalle vaikka oman pallon saisikin sisään.
  • Jos saa sekä oman että vastustajan pallon sisään vuoro vaihtuu vastustajalle.
  • Kun on ainoastaan musta pallo jäljellä täytyy ennen joka potkua kertoa mihin reikään sen yrittää laittaa. Pelaaja häviää jos meneekin toiseen reikään.
  • Kun molemmilla on ainoastaan musta pallo jäljellä, joka potku täytyy osua mustaan palloon, muuten häviää. 

Sääntöjä voi itse laatia tai vaihtaa jos ei halua noudattaa meidän sääntöjä.