FINNISH OPEN SÄÄNNÖT ...

Finnish Open -kisojen paikalliset säännöt

Nämä säännöt ovat virallisia ja hyväksyttyjä paikallisia sääntöjä Uppgårds Fotisgolfille joita käytetään jatkossa aina kaikissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Säännöt, jotka on käännetty ruotsiksi tai suomeksi, ovat vain suuntaa antavia kotimaisia kilpailijoita varten. Kaikki erimielisyydet säännöissä tai  tapauksissa, pätee aina ja vain englanninkieliset säännöt.

WFGA – Maailman jalkapalloliiton virallisten sääntöjen lisäksi Finnish Open -kilpailujen aikana sovelletaan seuraavia sääntöjä ja niiden poikkeuksia.

Lähtöpiste / paikka

Radan lähtöpaikka on merkitty punaisilla merkinnöillä ja aluees leveys vaihtelee. Sinun täytyy pelata kahden punaisen merkin tai kahden metrin päästä niiden takaa. Joissakin kisoissa voidaan siirtää reunamerkkejä lauantaista tai sunnuntaihin, jolloin radat ovat erilaisia, vaikeampia tai helpompia. Lähes kaikki teeing-alueet ovat luonnollinen ruoho, harvat ovat keinotekoisia ruohoja.

Vaatteet ja jalkineet
Normaalit jalkapallokengät ovat sallittuja pelin/kilpailun aikana. On suositeltavaa käyttää jalkapallosukkia, jos pallo päätyy ojaan.

Tupakointi

Tupakointi rata alueella on ehdottomasti kielletty. Tupakoida saa kahvilan ja navetan läheisyydessä.

Rajat (OB) – Out of bounce

Radan ympärillä olevat kentät ja pellot ovat aina OB.

Tämä voi tapahtua esimerkiksi rei’illä 4, 5 ja 17. Kansi ennen kenttää on toistettavissa.
Pallo EI tule automaattisesti olemaan rajojen ulkopuolella, jos se päätyy toiseen väylään. Toisessa väylässä oleva OB on vain rei’issä 5 (oikea puoli), 6, 11 (oikea puoli) ja 13.

Jos pallo menee ulos rajoista, saat yhden potin rangaistuksen ja sinun täytyy tuoda pallo takaisin viimeiseen paikkaan.
Yksityiskohtaisemmat raja-arvot ja säännöt selitetään erikseen jokaiselle reiälle myöhemmin tässä asiakirjassa.

Reikien käynnistäminen ja pakotettu väli

Aloitusajat tehdään siten, että lentojen välillä on aina kaksi reikää, ja yritämme pitää sen koko ajan. Kun eturyhmä on pelannut reikää 2, voit aloittaa oman kierroksen. Erityisesti rei’illä 8-11 ja 17-18 on tärkeää, että lentojen välillä on kaksi reikää eikä niitä voi toistaa samanaikaisesti. Tämä auttaa meitä välttämään ylimääräisiä OB.

Pallo on pelattavissa
Pelaaja voi pitää palloa rajoittamattomana missä tahansa kentässä (paitsi kun pallo on rajojen ulkopuolella). Sitten pelaaja saa yhden potin rangaistuksen ja sillä on kaksi vaihtoehtoa: 1. Aseta pallo 3 metrin päähän (ei lähemmäksi reikää tai seuraavaa estettä) tai 2. Palaa edelliseen pottiin. Reikien 11 ja 15 osalta soitin ei voi valita vaihtoehtoa 2.

Pudotuspeli
Jos viimeisen kierroksen jälkeen ensimmäinen, toinen tai kolmas paikka jakautuu kahteen tai useampaan pelaajaan, joilla on sama määrä, he pelaavat ”äkkikuoleman” pudotuspelejä. Ensin reiällä 8, sitten reiällä 18, sitten takaisin 8: een ja niin edelleen. Pelaaja, joka menee ensin, vedetään jokaiseen reikään (kolikon kääntyminen, jos kaksi pelaajaa, pitkä olki, jos kolme tai enemmän).

Kaikkien eri ratojen erilliset säännöt:
Reikä: 1. Pallo on kierrettävä merkin vasemmalla puolella ja sen vieressä.

Reikä: 2. Erityisiä sääntöjä ei sovelleta

Reikä: 3. Voit aina tuoda pallon takaisin leirintäalueelle ja jatkaa seuraavaa laukausta (eli ilman rangaistusta). Pallon täytyy mennä läpi talon.

Reikä: 4. Pallon on koskettava nukkumispilaria / puuta. Vasen kenttä on OB.
Reikä: 5. Suihkun merkintöjen ulkopuolella. Vasemman reunat, jos pallo menee ojakenttiin, jos pallo on ojaan, se on edelleen pelissä. Katso alaspäin kuva.

Reikä: 6. Rajat ylittyvät, jos pallo menee kummallakin puolella ojaan, jos pallo on ojaan, se pelaa edelleen. Katso kuva. Oikealla puolella OB päättyy pienelle kalliolle, lähellä vihreää numeroa 3.

Reikä: 7. Ei erityisiä sääntöjä
Reikä: 8. Pallon on läpäistävä renkaat.

Reikä: 9. Pallon on läpäistävä lippujen välillä, mutta sillä ei ole väliä, kumpi puoli on.
Reikä: 10. Voit aina tuoda pallon takaisin leirintäalueelle ja jatkaa seuraavalla laukauksella (ts. Ilman rangaistusta). Pallon täytyy kulkea aidan läpi.
Reikä: 11. Aukko on kytketty ilmakehän ilmaan (vanne). Voit potkia palloa molemmilta puolilta, mutta olla tietoinen reiän 18 kohdasta tee-laatikossa. Pallo on holistettu, koska se kulkee reunan reunojen välisen kuvitteellisen pinnan välissä (ts. Sen ei tarvitse pysyä verkossa, se voi pudota ulos tai jopa mennä silmäkanavan läpi). Oikealla on OB (päättyy valkoiseen tikkuun). Huomaa myös edellä mainittu ”pallo, jota ei voi toistaa”.
Reikä: 12. Pallon täytyy mennä ensimmäisen esteen alle ja toinen.
Reikä: 13. Rajat kulkevat, jos pallo kulkee jokaisen kaivon läpi, jos pallo on ojaan, jossa se on vielä pelaamassa. Katso kuva.
Reikä: 14. Valkoisilla sauvilla ja suihkulla merkitty vesi voi jäädä rajojen ulkopuolelle. Pallon on läpäistävä lippujen (veden vaara ja korkeus) välissä.
Reikä: 15. Reikä on liitetty isoon pottiin. Pallo on holed, kun se on lepotilassa olevassa potissa. Noudata edellä mainittua palloa, jota ei voi toistaa. Rajoja ei ole, mutta jos pallo menee väylälle 12, sinun täytyy toistaa seuraava potku pudotusalueella
Reikä: 14. Veden vaaraa, joka on merkitty valkoisilla sauvilla ja suihkulla, pidetään rajojen ulkopuolella. Pallon on läpäistävä lippujen välissä (veden vaara ja korkeus).
Reikä: 15. Reikä kytketään isoon pottiin. Pallo on holed, kun se on lepotilassa potin sisällä. Huomioi yllä oleva pallo, jota ei voi toistaa. Ei ole mitään rajoja, mutta jos pallo menee väylälle 12, sinun täytyy toistaa seuraava potku pudotusvyöhykkeen alueelta, joka on merkitty (ts. Ei rangaistus).
Reikä: 16. Pallon on läpäistävä putki.
Reikä: 17. Erityisiä sääntöjä ei sovelleta
Reikä: 18. Erityisiä sääntöjä ei sovelleta

Pelattavan reiän väylä kulkee kuvan oikealla puolella.
Punainen pallo on OB rajojen ulkopuolella, vihreät pallo taas ei ole.

Se voi kuulostaa monilta erilaisilta paikallisilta säännöiltä, mutta suuri osa siitä on todella tietoa rei’istä (ja tulee olemaan itsestään selvä, kun pääset kurssiin). Olemme päättäneet välttää ylimääräisten OB: n tekemisen mahdollisimman paljon, mutta koska väylät kulkevat joskus lähellä toisiaan, ole tietoinen muista ryhmistä ja pelaajista. Kaikki ojat ovat kuivia ja yleensä on mahdollista pelata ojasta, mutta saatat tietysti pitää palloa pelaamattomana. Kun pääset kurssille, nämä säännöt on helpompi ymmärtää